Babymassage

Igår och idag har vi varit på babymassage. Miller hade lite åsikter om det. Eller så var han nog bara hungrig. Det mesta i hans liv kretsar kring maten. (Med tanke på hur han växer.) Benen och ryggen gick ganska bra men sen vart det lite svårare. (Mammi måste väl också lära sig hur man gör..) Nästa gång är inte förrän den 19 sept.
Han har varit lite smågnällig med maten den sista veckan, samtidigt som han äter mycket verkar han vara hungrig hela tiden. Fast nätterna funkar rätt bra. Så det ska bli intressant imorgon när vi ska väga och mäta på BVC, och se om han fortfarande ökar i samma takt som innan. Men ingen dag är den andra lik :) Än iallafall!



Vildsvinskebab

Det har vi provat idag på jakt och fiskemässan i Bosjökloster..
Och Nej det var inte svingott som det stod på skylten men nästan hela gick ändå ner. Det är alltid mysigt att gå på den mässan, dricka kaffe och lulla omkring och titta på grejer. Det var lite regn i luften när vi kom bara annars var det rätt gott väder. Miller skötte sig som vanligt!


Stolt Moster


Tack för en trevlig dag i torsdags, Moster Isa!

Vi var och hälsade på tandläkare Mårten, handlade och var på Bo Olsson. Miller fick en spelande mobil till sängen med Pingu! Så nu har han något att titta på i väntan på mammi och pappi!
Sen körde vi hem Iso och passade på att prata med mormor och morfar.

Lite närmare klart..

De här två dagarna har vi fått lite nyttiga men tråkiga saker klara i huset, sånt som man har gått och dragit lite på. Det är lättare nu när cisse går hemma, han är hemma en månad till ungefär. Men nu är tvättstugan ganska klar, golvet och lite målning kvar. Ska köpa lite skåp också och en bänkskiva.. Vi har fått klart allt golv på övervåningen, sen ska det laseras så snart toaletten är klar där. Båda järnbalkarna är målade en gång och ska målas en gång till. Jag har målat klart ytterdörren som är klar för att sättas på plats.






Fest!

Ikväll ska vi 3 på lite fest i Äperöd, hos Emil och Mathilda. Det ska bli trevligt.

Inköp

Har idag klickat hem en kamera, det blev en Nikon D3000. Eftersom vi inte har någon bra, bara cisses gamla digitalkamera. Och man vill ju kunna ta många många kort nu på lillkillen. Alla tjatar ju om att man ska ta vara på tiden men man kan ju inte direkt stanna klockan även om man skulle vilja så då tänkte jag bli lite flitigare med kamera istället! För tid har jag iallafall. Det är jätteskönt att vara ledig!


Passade även på att fixa en extern hårddisk, ska lägga över alla bilder där för det är myckt retligt om man blir av med dem.. Jag har fortfarande jobbdatorn också, så sen måste jag ändå ha en ny dator och då är det smidigare så!

En månad har gått fort

Idag är lille Miller en månad. En HEL månad! Det har gått väldigt fort.
Imorse var vi på BVC, för vägning och mätning. Han väger nu 4780g och är 58cm lång. Han känns inte så mycket bebis längre.. mer som en liten liten kille. 




Igår var vi i Lund hela eftermiddagen, fixade nytt bredband! Och så beställde vi nya telefoner. Ja, jag beställde också en iphone. Fast jag har varit lite motståndare, det erkänner jag. Men nu är det gjort iallafall.
Miller fick lite nya kläder och jag köpte lite smink. Och så det obligatoriska fikan förstås.

God Natt..


En ganska bra dag

Imorgon börjar cisse sin pappaledighet, han ska vara hemma till den siste september. Ja jag är ju givetvis också hemma. Ska ju vara hemma till september nästa år iallafall. Gott!
Idag har vi varit i huset. Jag har målat klart ytterdörren på insidan. Cisse och pappa har gjort klart golvet där uppe. Bara lite golv kvar in i ena facket. Igår var vi där och cisse gjorde rent alla kakelplattor i badrummet. Vi hade ju lite otur med den som skulle hjälpa oss. De visade sig bli väldigt slarvigt och hafsigt så vi fick avbryta så nu får vi göra det själva iallafall..
Lille Miller får snällt följa med och hjälpa till. Han är så snäll så det går bra, än så länge ;)

Sen blev vi inbjudna till grannarna på kaffe och kladdkaka, inte fy skam!

Imorgon ska vi nog in till Lund och fixa nya telefoner och definitivt en ny sån där grej till det mobila bredbandet, det har nog blivit glapp i den gamla.. MYCKET frustrerande!

Nu blir det god mat och film-mys. Miller har somnat och sussar så gott i sin säng. Har jag tur är det inte matdags förrän runt 12 tiden.

Lite Miller bilder efter påtryckning från cussen dårå..

Man tager vad man haver..


Stenhård..


Tittar teven..



Lite nytt kanske ?

Sitter och funderar på om man skulle klicka hem lite nya kläder till familjen. Så mycket bättre än att åka och shoppa för så kul är det inte att springa runt i affärer. Om det inte är inredningsaffärer då förstås! Jag behöver iallafall en ny garderob nu när man är ledig och har ett lite mer socialt liv. (Annars använde man bara jobbkläder och arbetskläder typ..) Och cisse behöver lite träningskläder, både till gymmet och till bandyn. Mille har ju i och för sig fått ganska mycket kläder men barnkläder är rätt roligt att handla.

Idag har jag hunnit med lite grann, bla redan gjort middagen. Miller har sovit sen klockan 4 ungefär och cisse kommer snart från jobbet. Sen kommer nog pappa så då blir nog golvet på övervåningen klart. De la klart golvet i gavelrummet där uppe i söndags, så det är bara stora rummet kvar. Sen ska det bara laseras mörkt. Känns skönt.
För mig blir det väl den dagliga promenaden med Mille i vagnen, ska bort till huset en sväng och så måste jag nog inom ica och handla lite smör!

Millefundering..

Mest till Farmor

Idag är Miller 3 veckor!
Hans stora kusin Hanna fyller 2 år. GRATTIS Hannisen. Och han har även fått en ny kusin, (den 10:e aug), Hannas lillebror Gustav. Tur att det blev en liten kille. För de har redan tre stora tjejkusiner. Men nu har vi en liten kill-liga också. 



Uppdatering Till Farmor:

Jag kan nu fixera blicken på mamma och pappa.
Sova i min egen säng hela natten.
Mamma förstår och känner mig bättre, med mat och sånt.
Jag är mer och mer vaken på dagarna och försöker vara vaken lite till fastän jag är trött..


Hej Farmor! Jag SAKNAR dig ♥


Vidskeplig ?

Jaha.. idag är det fredagen den 13:e.

Jag är lite vidskeplig, kanske inte just för denna dagen men om det springer en katt över vägen måste jag tvia 3 gånger över axeln.
Jag lägger ALDRIG nycklar på bordet.
Jag går inte under stegar..
Jag slänger peppar och salt över axeln när jag lagar mat, för tur!

Är du vidskeplig?

Jag ÄLSKAR överraskningar

När mannen kom hem från jobbet idag hade han med sig dessa:


Tack love! Älskar dig, puss

Brunch (!)

Alltså man har ju inte några rutiner nu när lillkillen har kommit. Tänkte att jag skulle äta frukost nu när han somnat, fast nu verkar han vaken igen. Frukost kl 12 ??? Jaja det är bara att hänga med! Tiden bara försvinner :) Glöm allt vad planering heter!!
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Vi är ensamma nästan hela dagen. Cisse är hemma halv 6 från jobbet sen tränar han bandy ikväll också! Men vi får väl ta ut vagnen en sväng så man inte blir alldeles föslappad!


Bjuder på lite Miller-mys..


Viktkoll

Sakta men säkert kommer man tillbaka. Kändes skönt imorse när vågen visade 61.9kg. För i slutet av graviditeten kändes verkligen alla extra kilon man bar på. Knän, fötter och kondis kändes inte helt okej.
Men det är helt otroligt vad kroppen återhämtar sig fort!

17 dagar senare..

Allt har gått över förväntan, eller man visste ju inte riktigt vad man hade att vänta när man kom hem från BB. Med världens finaste bebis med sig hem började ett lite rikare liv..

Sen har det gått i ett. Första veckan bara försvann då släkten var på besök, hann vi nästan inte vara hemma. Förra veckan hann vi med att göra stan. Och Miller fick följa med på sin första folkrace tävling, som han för övrigt sov igenom. Det är inte mycket som väcker honom när han har somnat. Fast han är ju van vid alla ljud och massa renovering sen han låg i magen! 
Det är en mycket stark kille (som pappa) Redan 4:e dagen kunde han lyfta på huvudet.

Igår var vi första gången på BVC besök. Det gick bra där också, han sov genom avklädning, vägning, mätning och påklädning.. Och första gränsen sprängde han rejält. De ska visst gå upp ca 150g i veckan. Han vägde 3430g när vi skrevs ut från BB och nu vägde han 4010g och 2 cm hade han växt. Så mat får han och det är skönt att det funkar. 

Jag då?
Har mått jättebra hela tiden! Känns skönt att komma i sina gamla jeans igen. Sista besöket hos barnmorskan vägde vi in på 76.5kg (ton) I morse vägde jag 62.4kg och magen är nästan borta. Alltså -14.1kg.. Yey! Underbart och helt otroligt hur kroppen fungerar!

Pappi?
Har nog inte riktigt fattat ett han har kommit ut än.. Hjälper glatt till med blöjbyten och rapningar! Och husbestyr. Han började jobba igår men bara två veckor fram sen pappaledig hela september månad. Det är skönt att vara två nu i början. Sen blir det en liten tripp till jönköping då också!

Och så.. har sonen äntligen fått sin säng. Och i natt har han provat den för första gången. Det gick jättebra när han väl knackat in runt halvtvå tiden.. Men sen sov han så gott! Tack Marie och KB för de fina lexington påslakanen. Mycket stjärnor till en liten stjärna!


Roligt!


TACK
så mycket för alla fina grattishälsningar!



Upp och hoppa

Jag har sånna sjusovare till killar.. Klockan är tjuge över tio och de sover fortfarande!


(Bilden är tagen på BB, Miller är två dagar.)

Igår var vi i Malmö hela dagen. Hämtade våran badrumsinredning. Ett supersnyggt skåp från Ilva med stenskiva! Sen var vi på Ikea och handlade säng till Miller eftersom vi inte hunnit med det innan han kom. Han fick en liten badbalja ochkså för han tycker mycket om att bada.
Cisse hittade skor som han faktiskt köpte, annars brukar han bara vela. -Nä men jag väntar lite..

Idag ska vi bort till huset, jag måste måla ytterdörren en gång. Miller avbröt nämligen det projektet.. men det gjorde verkligen inget! Cisse och pappa ska fortsätta med golvet på övervåningen.

RSS 2.0