Hjärtljud, tvätt, middag

Så., nu har jag tvättat och lagat middag. Biffar med färskpotatis och gräslök och gräddfil blir det ikväll. Ska bara duscha också sen ska vi kolla en skräckis. Cisse har varit och sprungit. Snart kan jag träna igen..

Idag har jag varit på mvc och mätt och lyssnat på yllets små hjärtljud. De hade ökat lite sen sist. 135 slag var det idag och det lät jättefint. Magen hade växt två cm sen sist så kurvan ser bra ut. Började med järntabletter för tre veckor sen ungefär och det hade iallafall stigit från 104 till 110 men det är forfarande lite lågt. Så det förklarar min kroniska trötthet.

I helgen har vi jobbat i huset. Cisse slipar gamla brädor som vi ska återanvända till ett lock. Jag och pappa har dragit eltrådar. Vi har även fått putsat en vägg i köket och övervåningen är färdigmålad.

Lördagen bjöd även på en biltitt, börjar bli lite aktuellt nu. Det blir nog den om allt klaffar, bild kommer isåfall senare.

Schlagerlördag

Skönt med helg även om vi inte ska göra så mycket mer än att vara i huset. Kanske att vi orkar umgås med någon ikväll till Schlagerfestivalen. Jag brukar somna till röstningen..
När Cisse slutat ska vi köra till Kristianstad och kolla på vår ev nya bil. Det är så tungt att köra den gamla pickupen nu, ingen servo..
Cisse och Duckan flytspacklade golvet på lilltoan igår. Det såg jättefint ut. De är duktiga de där två! Jag var i sjöbo och hämtade sand. Pappa har fått hem 18 ton, vi ska börja putsa väggarna snart och då går det åt lite sand. Men vi har ingen plats att lägga den vid huset så vi får hämta då och då i sjöbo.
När jag ändå var där passade jag på att följa med mamma och Eddie i skogen. Lagom till ösregnet på vägen tillbaka ;)


Mycket sand blir det..

Jävla skitdag

Vi skulle kolla ny bil i Kristianstad idag efter jobbet men som vanligt så blir det skit på jobbet så man jämt är försenad till allt.. Förstår att Cisse blir besviken på mig.
Fick laga en gammal äcklig implantat protes som givetvis strulade. Tyckte ändå att jag skulle hinna om det inte hade varit för larmet på jobbet. Brandlarmet gick innan på dagen så det är väl det som har ställt till det. För sen ringde de mig flera gånger.
Så som ni förstår får vi kolla bil till helgen istället..
När jag kommer till Tomelilla ska jag bara inom och handla och lyckas då köra på någons bil. Bara dragkroken, men nu påstår de att det har blivit en spricka i kofångaren av plast (!) Mest skada tyckte jag det blev på min bil..
Usch ¤?#=#)?!?#¤ Vissa dagar hade det varit bra om man bara kunde radera lite grann.
Inte konstigt att man haft näsblod i 2 dagar.. STRESS är mitt förnamn!




Blodomloppet

Det var kanske bra att jag inte anmälde mig till Blodomloppet i år. Det hade iallafall inte blivit någon löpning med denna medicinbollen som sitter på min mage! Men promenera går ju bra och är ganska skönt!
Istället var vi i huset och målade så nu är det bara mellanrummet på övervåningen kvar att måla.

På tal om ett annat blodomlopp..
Har uppenbarligen lidit lite av min järnbrist, för nu har jag ätit järntabletter i ca två veckor och känner mig som en ny människa. Kan inte fatta hur sjukt trött jag har varit. Men mitt blodvärde hade ju också dykt rakt neråt.

I måndagskväll kom jag hem från Zurich. Har varit där på kurs sedan i lördags. Det var en bra kurs. Men det bästa var ändå att vi bodde på Mövenpickhotell. Och vad innebär det? Mövenpick=underbart god glass. Tur man såg glassboxen på lunchen INNAN man gick in i restaurangen för det var gratis glass efter maten :)
Och en underbar frukostbuffé.
I badkaret satt det en liten gul badanka, jag tog med den hem.

Zürich

Hej alla hemma.

Här är underbart väder.. säkert 25 grader. Ikväll blir det rundvandring i zürich och middag. Det har varit en givande kursdag. Ännu en dag väntar imorgon.



Saknar Er

Öm

Jag är lite öm i kroppen idag. Och det blir inte bättre i händerna.
Men jag ska snart bort till huset. Cisse jobbar på förmiddagen så han kommer sen. Pappa och jag ska dra klart lite elrör tills dess. Måste ha lite vanliga lamputtag i taket. Vi har sågat upp hål för de andra lamporna och måste planera rören som ska läggas mellan lampor och dosor. Likadant över stortoan.
I eftermiddag kanske vi kan börja med golvet på lilltoan. Vi har reglat upp och isolerat, så idag ska väl skivorna på och sen flytspacklet. Plattor har vi redan hemma.

Ikväll ska vi fira Cisse, ja det var ett tag sen han fyllde 30..,
Eftersom Isa kom hem igår och det inte är så roligt att bjuda hem någon till lägenheten så åker vi till Sjöbo istället.

Måla måla måla..

Har kommit fram till att måla är ett evighetsjobb för tillfället. Igår målade vi gavlarna där uppe 2:a gången, murstocken utanför lilltoan 2:a gången, murstocken inne på lilltoan 1:a gången, råspontväggen på lilltoan 1:a gången, väggen på stortoan 1:a gången, mellanrummet på övervåningen 1:a gången.
Så mina händer är inte så mycket kompis med mig idag.
Pappa murade klart avslutet vi skafferiet och putsade det på framsidan, putsade lilla murstocken och fixade lite annat för han hade bruk över.
Mycket givande dag.

Toaletten tar sig. Målad första gången och plattorna är på väg. Kommer nästa vecka, så nästa helg kanske man kan ana slutresultatet.








Nu ska jag hälsa på syster som kommit hem!


Stålkvinna

Nu ska jag snart börja med maten, det blir korvgryta med ris.
Har precis kommit hem från huset. Ikväll har vi kvistlackat och målat, det tar aldrig slut. Cisse kommer nog när som, han skulle prova och slipa lite till..

Glykosbelastningen gick bra, förutom att jag hade lågt blodvärde, nu 104. Förra gången låg det iallafall på 122. Så det blir inköp av lite järn imorgon. Inte konstigt man känner sig trött.
Yllets hjärtljud var jämna och fina. Låg nu på 130. Brås väl på pappi (som nästan inte har någon vilopuls)

Glykosbelastning

Imorgon kl 8.30 ska jag på glykosbelastning för att kolla så att jag inte utvecklat någon graviditetsdiabetes. Jag ska dricka någon slags sockerlösning och sen bara sitta där och vänta i två timmar. Så då tänkte jag beställa kakel och klinkers. Och Läckberg får nog också följa med.

Sen har jag då fått Karpaltunnelsyndom i handlederna. Passar inte så bra med tanke på mitt jobb. Men det är nästan värst när man tvättar håret för då somnar högerhanden direkt :) Men det får gå bra ända för sjukskriver mig det gör jag bara INTE.

Lite till gjort..

Nu är jag precis hemkommen från huset. Tänkte hinna duscha innan Cisse kommer hem. Han stannade kvar och kvistlackade lite, jag har målat. Är lite trött efter helgen trots att jag inte gjort annat än vilat (det är väl därför, var lite rastlös igår dock). Vi var hemma runt ett tiden inatt.. Som vanligt. Men det är ju så många som man ska säga Hejdå till och så.

Morgonen började med ett utbrott från min sida. Man är borta två dagar och förväntar sig då att saker blir gjorda men så fel man kan ha. Ibland är det bra att dra nytta av de här hormonerna ;)

Marica du får hålla koll på om vi har vunnit något denna gången! Vi gick tipspromenad i går.

I lördags var jag hemma hos kusinen Deea, så kom kusin Emelie också så det blev ostbricka och mys. Och en övernattning på Torpa.

Cussemys

Nu har vi intagit soffan. Slötittar på Yrrol efter en mycket GOD ostbricka. I det bästa sällskapet med mina fina cussar emelie och deea. Idag har vi inte gjort så mycket. Mest kört bil hit & dit. Månsarp-Sand GK-torpa-MAX-månsarp-Sand GK-Hooks Herrgård-ICA Maxi-torpa. Check.

Hoppas vädret blir lite bättre imorgon. Idag har det regnat ungefär hela dagen.

Det är skönt med flera hem.

Nu är vi hemma hos Stina. Det är så mysigt och sitta i hennes kök och dricka kaffe och småprata. Vi väntar på att idol ska börja. Efter lite missöden på jobbet och på vägen kom vi äntligen upp. Var uppe vid 5 tiden. Vi köpte årets första jordgubbar och festade på på vägen upp. Gott.

Vi stannade vid laganrasten på vägen upp för cisse behövde kissepaus och just då ringde Lottie från jobbet om en grej som hon behövde hjälp med. Sen körde vi. När vi kom till värnamo skulle vi tanka. Då upptäckte jag att jag hade mina nycklar helt plötsligt. Så då frågade jag cisse om han hade fått sina nycklar av mig, MEN det hade han ju inte. Och de fanns inte nånstans i hela bilen. PANIK. Så det var bara att sätta sig i bilen och vända ner mot laganrasten igen och hoppas att nycklarna var där.. Sen är det så finurligt på motorvägen med växelvis, hur man nu kan komma på en sån idé?? Så när vi väl kommer till laganrasten kan man inte bara vända över vägen utan måste köra till nästa avfart och först där kunna vända. Men som tur var låg nycklarna kvar på bänken där jag hade lagt dem. Phuh. Så ca 7 mil senare kunde vi vända mot Jönköping igen, MED nycklar.


Äntligen!

I natt kommer mammi och pappi ÄNTLIGEN hem!!
Det har varit lite körigt på jobbet nu när de har varit borta en vecka. Man kan säga att jag har jobbat för 3. Känns skönt att få lite avlastning igen. Såklart har vi fått in mer jobb än på länge. Så är det alltid när någon är borta. Dessutom var vår receptionist hemma och vabbade ons-fre förra veckan och Annica var ledig i fredags, så ingen vila här inte!
Det har blivit en hel del sena kvällar och sen när man väl kommer hem ska hunden ha sin skogsrunda och stallet ska fixas till Jojje. Och så måste man laga mat.. (men först måste man ju komma på vad man ska laga varje kväll -mattorka) Man är glad om man är klar med maten innan halv 11. Men det har ändå gått bra, Cisse har tagit Eddie de flesta kvällar. Igår var han och hjälpte mig att scanna lite på jobbet. Tack Love.

Men nu ska vi bara jobba imorgon också sen kör vi till Jönköping på torsdag morgon. Kanske kan man få lite vila.. Cisse fick ju en golfweekend i 30 års present så han och Andreas åker iväg lördag-söndag. Så jag ska väl passa på att träffa lite kusiner. Kanske kan få till en klippning också. Hade varit najs.

Marica, vi kan gå tipspromenad på söndag förmiddag!


Shopping

Idag blir det förhoppningsvis lite saker inhandlade till huset.
Vi behöver en toalettstol och handfat till lilltoan. Ska först köra till Qvesarum och kolla på kök mm. Qvesarum.se. Det finns sjukt fina saker där!
Sen kör vi in till stora staden.
Har försökt hitta gasspisar på nätet också. Hittat några fina men nu är bara frågan vilken färg det blir. Det blir nog ett ljust kök iallafall.

Så vi väntar bara på att bullarna ska bli klara, kaffet har redan runnit ner.

Ledig dag

Var uppe vid halv 8 idag och körde och handlade bullar. Så det blev en mysig frukost innan Cisse körde. Han och Duckan har spelat YA-cupen i golf idag. Och ja, de vann förstås. Man kan inte bli mer än stolt!

Jag har varit på jobbet några timmar, märkt gränser, fixerat och vaxat lite till måndag. Blir mycket jobb nu när mammi och pappi är på Mallorca. Någon (jag då vill säga) måste göra deras jobb.
Men lite lyx också eftersom vi passar huset. Och alla djuren. Lilo & Stitch är jätteglada. De tycker det är så spännande att vara ute. Fast mest spännande verkar vara att gå ut och in genom dörren.

Ikväll har vi varit vid det gamla kvartsverket i Fyledalen och gått. Eller kanske mer klättrat på sluttningarna. Lite bökigt med den hära magen men ingenting är omöjligt :D Blir lite trött i benen bara.

RSS 2.0