Lite nya Miller bilder

En liten nyvaken bus i pyjamas


Smakar på allt


Hjälper mami med phånen


Kan själv!


Liten blir starkare och starkare.


Med mami ♥

Kvällsbloggning..

Nu har lille plutten somnat.
Idag har han smakat potatis, mango och katrinplommonpure. Och han tycker att allt smakar gott. Vill bara ha mer och blir skitsur när det är slut. Igår blev han 4 månader och det har hänt enormt mycket bara de sista två veckorna. Det är en aktiv liten krabat (vem kunne tro annat..)

Helgen som var tillbringade vi i Jönköping. Vi körde upp i fredags, då det för övrigt var värsta snöstormen.. Tog nästan 4 timmar att komma fram.
På lördagen var vi med Anna och Gustav på stan. Köpte en vit vinteroverall till Miller och så blev det givetvis fika. Vi pratade och pratade så att vi nästan missade att köpa present till Björn. På kvällen var vi hos Björn och Marica och firade gamligen som fyllde 30. Det var trevligt, Miller var hemma hos farmor Stina. När vi kom hem vid halv 2 undrade vi hur det hade gått.. Jag har haft så tråkigt, han har bara sovit -sa Stina. Duktigt tyckte mami!
I söndags åkte jag och Miller till mina kusiner (en del av dem iallafall) för lite cussemys. Emelie fick träna på att mata.. Hon ska få en liten i maj! GRATTIS min söta cusse!!



Skulle egentligen kört hem i söndagskväll men det var så tråkigt väder och snöade mycket så vi körde i måndags morse istället. Det var bra för då fick vi en kväll till, då firade vi Ia med kaffe och glasstårta. Vi tittade på deras nya kök och badrum som har blivit så fint!


Igår var Miller och jag på öppna förskolan och träffade några av de andra mammorna, fikade och pratade lite. Det är roligt nu när barnen uppfattar varandra mer och Miller kan sitta själv, titta och vara med på ett annat sätt.


snö

 bnvh m,, ,jjjjjjjjjjjjjjjj mh n. kmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmnumhhhhh ghhmmmmmrtt ,´lööö99oijko985 bn555yix          hnh8hx        bg    

Det var millers första inlägg.. Spännande att titta på datorn och dra, slita, trycka och slå på tangentbordet!    

Idag har det snöat hela dagen, ganska mysigt. Får gärna snöa, bara det inte blåser..       

Mat..

Usch det är sånt skitväder ute. Blåser och regnar flera liter.. Tur att man är priviligerad med tvätt-tid mellan 2-9. Miller ligger och sover. Han har ätit lite potatis(mos) idag, och det var poppis. Men man vågar inte ge för mycket nu de första gångerna. (Han blev skitsur när han inte fick mer så jag fick ge honom ersättning istället så att han blev mätt) Sen somna han så gott. Vi har även börjat med mild havregrynsgröt till frukost nummer 2. Den var lite svår att suga i sig men andra gången fattade han att man var tvungen att gapa lite, och då slank hela smakportionen ner.


Håret

Jane!
Haha ja det dära håret har liksom en egen vilja.. enda sättet att tygla det på är att använda fönen!
Här har du några andra varianter..

 

 

KÖK

Igår kom det.. KÖKET! Det kommer bli så jäkla bra. Och färgen var helt perfekt. Jag är supernöjd!! Nu ska det bara sättas på plats också.. Tyvärr valde de den regnigaste dagen och hörnskåpet fick vi ställa i lillstugan så länge för det gick inte igenom hålet in till innergården. Men vi ska sätta in ytterdörren nästa helg, sen kan vi ta det den vägen. Men det är bara så skönt att det är hemma :D Vitvaror har vi bestämt, så vi ska bara okeja leverans!

Här kommer köket att bli i vinkel, med porslinsvask under det högra fönstret!

Nytt kapitel

Jag trodde ju att det kanske var tänder som låg och tryckte.. Men min lille kille var nog bara hungrig. Verkar som om det börjar ta slut på mat. Var på BVC igår och mätte och vägde. 7050g och 65cm, så han hade inte gått upp riktigt så mycket som han brukar. Och igår natt vaknade han, åt men var fortfarande vaken, annars brukar han bara äta och somna direkt. Sen vaknade han 05.20, fick mat men var fortfarande inte helt nöjd. Tänkte att jag får väl ge lite ersättning då, och då tog han allt i ett svep. Sen blev han nöjd. Inatt var det som vanligt. Skönt, för man vill inte få strul nu när han sovit så bra på nätterna sen vi kom hem från BB.
Jag ammade imorse men sen fick han mer flaska. Andra frukosten åt han först 100ml ersättning sen på båda brösten och ville forfarande ha mat så då fick han 100ml till.. Så nu får jag ge honom nästan 200ml varje mål. Hungrig kille, han äter väl ikapp sig.. Fick ut knappt 50ml när jag pumpade så nu börjar det väl sina. Så det positiva med ersättingen är ju att man helt plötsligt har koll på hur mycket han äter!
Sen är det dags att börja smaka på mat nu, det ska bli spännande. Denna vecka blir det potatis.


Tandsprickning ?

Igår och idag har jag jobbat. Miller har varit med såklart. Tror att det är tänder på gång för han äter maniskt på sina små händer, allt han kan få in i munnen och så är han lite småsur, men jag tycker ändå att det är lite tidigt för det. Han är ju bara 3,5 månad.. En ny bitring fick han av mormor igår, den var god.
Han var lite gnällig igår eftermiddag, men idag har han varit som vanligt. Fast så sov han också från 22 igår tills jag väkte honom kl 6 imorse.
Det har hänt mycket bara den senaste veckan. Han grejar och vill bara sitta upp hela tiden, man får en helt ny kontakt med honom.

Papi var inne på sjukan igår också, han fick hela ögat fullt av murbruk i söndags. Tur han åkte in för det såg inte helt bra ut. Murbruk fräter visst ganska bra så han fick någon salva och idag var det redan bättre, rött förtfarande men bättre- skönt!

Nu är både Miller och jag trötta så det är skönt att vara ledig resten av veckan. Bara kvällsmaten kvar att fixa.


Stud

Nu har jag jobbat vad jag ska för denna veckan. Idag har vi bara jobbat praktiskt. Fick klart en 6:a och en fyra leds bro i ÖK. Skönt att ha kommit en bit med porslisbränningen. Under tiden jag jobbar med porslinsdelen blir det plugg med framtandsanatomin som jag förhoppningsvis kan certifiera mig i senast den 15 november. (är redan klar med anatomin för de bakre tänderna) Jag kan ju det praktiska men nu ska man ju sätta ord och förklara i ord det man gör. Och på engelska dessutom!

Miller har varit med, det har gått bra. Han var lite kinkig sen när vi kom hem, tycker väl att mami jobbar för mycket. Men nu sover han så gott. Han har sovit från ca 20:00 till halv 6, 3 dagar i rad nu, hoppas vi kan hålla det så! Skönt att vara ledig imorgon, det tar lite på krafterna med så långa dagar fulla med information.

Imorgon kommer Isa hem, ska bli så roligt att träffa henne. Det är längesen nu och Miller har blivit så stor sen hon träffade honom sist. Det är minuset när man bor långt ifrån varandra. Men nu ska hon vara hemma en hel vecka så då får vi passa på att mysa ordentligt!

Bjuder på en Miller-tränar-bild!


Lång mättad dag

Idag har Miller upptäckt att båda hans händer sitter på honom och att man kan hålla sig själv i händerna. Och de är fortfarande lika goda att äta på. Han kan nu också använda händerna till att hålla i skedar, små leksaker och tutten.
Han somnade vid 9 igår kväll och sov till kvart i 6 imorse. Så jag hann tom duscha imorse innan han vaknade. Snart kanske vi kan få in det som rutin. Jag känner mig ju mer utvilad än nånsin ;)

Vi har varit på jobbet hela dagen. Miller har varit helt underbar, inte ett ljud från den lille killen. Jag har kunnat ta in allt i kursen så nu är man helt slut i huvudet. Så det är rätt skönt att vara ledig imorgon. På torsdag ska vi dit igen och fortsätta med det praktiska.

Imorgon ska vi till BVC, träffa de andra mammorna i föräldragruppen och prata lite. Det skulle komma en dietist och psykolog.
Sen ska vi titta på kyl/frys, cisse är ledig.

Nu är det dags att börja med maten!

RSS 2.0