Söndagens nytta och nöje

I söndags provade vi dörren till lilltoan. Fint blir det. Ska bara till lite färg också!





Sen på kvällen var vi och gick vid det gamla Fyleverket.
Det var lite kallt men väldigt vackert.


Årets första 9 hål


Idag har Yllet gått sin första golfrunda.

Och jag med, för detta året. Måste träna lite nu för jag ska spela tävling nästa söndag. Undra hur det ska gå för det gick inte superbra ikväll.. Skramlade väl ihop 9 poäng. Bådar inte gott.
Cisse spelade inte heller så bra, Pappa vann.
HV tog SM guldet precis innan vi gick ut på golfbanan så man får glädjas åt det istället.
Heja heja HV Blå :)

Lördagens dagsverke i huset

Vi sov i Sjöbo i natt för att inte riskera att bli störda av någon störd granne. Vaknade upp till en helt fantastisk morgon med strålande sol. Sen åkte vi till huset. Cisse och pappa fixade avloppet till handfatet på toan uppe. (Vi gjorde klart avloppet till toaletstolen igår men då glömde vi avloppet till handfatet)
Jag har målat tak och väggar uppe.










Tvättdag

Eller tvättkväll. Vi har tvätt från klockan 2 men när man inte är hemma förrän 6 så får man nöja sig med att börja då och sluta vid 10. Man får vara effektiv. Fast jag har redan tvättat två maskiner så två till är igång. Blir mcket att tvätta när man har tid tidigast var tionde dag. Jag LÄNGTAR verkligen till när våra nya fina maskiner är inkopplade i tvättstugan i huset! Då kan jag tvätta när jag vill :) 
Under tiden tänkte jag att jag skulle gå genom budgeten för Sjöbo så jag förstår den inför samtalet imorgon. (Eller kanske kolla hockeyn istället, den är roligare. Fast inte just nu när de ligger under..)

Cisse och Duckan är ute och spelar golf.

Har haft lite lite halsbränna igårkväll och nu. Och vad är bästa medicin? Jo GLASS såklart! Det är så gott, jag ÄLSKAR glass. Det fanns lite kvar i en hörna av Carte d´or paketet! Men nu är den slut. (En frys utan glass är som att borsta tänderna utan tandkräm) Dulce de Leche är klart bäst. Fast jag klämde lite Stracciatella hemma hos mammi och pappi för någon dag sen.

Igår var jag på massage, det var först väldigt skönt men sen när jag skulle vända mig till rygg och få nack och ansiktsmassage höll jag på att svimma.
Måste köpa mer stödstrumpor. Varför har jag inte kommit på att använda det innan. Jag har alltid haft problem med mina vader. Gott är det!

Ska snart börja med middagen, ikväll blir det spagetti med köttfärssås!


Effektivitets-dag

Dagen på jobbet började med möte. Lite segt, känns som om man inte får något gjort då. Eftermiddagen var dock bättre.

Cisse har varit och tränat så då passade jag på att göra följande:

* Rensa ut alla kläder ur garderoben som inte går över magen längre och packa ner i flyttlådor.

* Möblera om lite.

* Städa.

* Göra en pastasallad med bacon och en korvgryta. (För imorgon blir det nog en helkväll i huset och då hinner jag inte laga någon mat, om vi inte har tänkt äta vid elva..) Disken sparar jag nog till Cisse.

Har även varit inne på Golvabias hemsida och ritat upp vårat badrum i 3D, hur det kan tänkas se ut med klinkersen och kaklet som jag har tänkt mig och inredningen. Blev en början iallafall. Tar lite tid innan man kommer på alla knep i det där programmet.


Stina!

Nu är ditt rum snart klart. Lite fog till golvet, fönsterbrädor och sen är det bara dörren som ska sättas i. Det tar sig i den Oroszka-Olles villan


Havregrynsgröt..

.. med socker och mycket mjölk blir det till frukost idag. Då orkar man jobba ett bra tag innan det är dags att äta igen. Man har nästan inte tid att äta när man är i huset man vill bara få så mycket som möjligt gjort! Det skulle finnas en liten tablett eller något istället. För tillfället har man inte så mycket aptit heller. Jo, på frukt och grönsaker :) Och mjölk!

Jag är förkyld. Det känns inte okej. Har inte tid att vara dålig. Ska strax bort till huset.

Igår var vi på Scandefamässan (Danmark) och kollade lite. Kul att titta på nya saker som kommer, och så träffar man massa folk.

Vår

Igår när Cisse och pappa var ute och spelade golf passade jag och syrran på att ta en skogsrunda. Jojje fick följa med i ett grimskaft. Han tycker att det är ganske najs.
Isa passade på att fotografera lite gäss och så såg vi att sipporna är på väg i massor. Då är det VÅR.




Även i huset, (i den lilla trädgård som är kvar under allt material) finns det fina vårblommor.

   


Litet ♥

Igår morse var vi och mätte och pratade med barnmorskan. Yllet följer normalkurvan.
Och så fick vi lyssna på lilla . 142 slag.. -livlig, sa katrin! 
Det var häftigt, tom Cisse fick en liten tår i ögat.


Jaha ?


Jag gick in på gravid.se/namnsnurra. "Låt slumpen välja namn till ditt barn"
Tänkte mig nog något mer svenskt?


 
 
 
 
Sökresultat  namnsnurra:

Abdirahman

        
Nytt försök
 
Betydelse / ursprung:


Namnsdag:

Antal döpta 2007: 16

Plats på topplistan 2007: 303

Antal döpta 2006: 22

Plats på topplistan 2006: 228

Antal döpta 2005: 12

Plats på topplistan 2005: 320

Antal med namnet idag: 544

Varav tilltalsnamn: 401

 

 


TACK mammai & pappi för hjälpen idag

Det har varit en lång dag i huset idag. Mammi och pappi har varit här och hjälp till.. (ja pappa är ju nästan jämt med men idag så kom mamma också)
Cisse har varit i Ystad och fiskat, han kommer bara hem en sväng och äter sen ska de sova där i en stuga plus att det är fotboll ikväll så det är kul att han kan passa på att se den där :) (eftersom vi har så många kanaler att välja mellan..)
Sen var Rickard och kollade på badrummet i morse, tror att han får hjälpa oss med det. Det är mycket att göra ändå och så kan vi få mer gjort på kortare tid! Det är mycket klinkers och kakel som ska sättas.. Har förresten beställt badkar. Det blir ett fyrkantigt svart med bubblor i.


Lite bilder från torsdagskvällen då jag oljade taket och sen målade vi väggarna i lilla rummet. Började vid sjutiden sen var vi klara vid tolv..

Det är kul att vi kan använda det gamla taket!








Mammi putsar fönster. Nu fattar man HUR smutsiga de egentligen var.. 
Nu kan man titta både ut och in. Ser nästan ut som ett helt nytt hus.


Framsidan blev klar men det är några kvar på baksidan.


Vi fikade lite. (mamma verkar tycka att det är bättre än lunch) 
Kaffe, sockerbulle och chokladbiskvie, sen har jag varit mätt ända till nu. Får se vad det blir till kvällsmat idag.


Pappa passade på att kolla temperaturen. Han trodde att han hade feber i morse (kanske lite utav en hypokondriker) Men den visade bara 36,5 så det var bara att arbeta vidare.


Jag tyckte mest att det var skönt att vi fick lite sol idag.
Yllet (vecka 24+5) får hänga med på det mesta. Det ska ju börjas i tid!

Finally Friday

Idag har varit en bättre dag än igår. TACK Marica för kramen :) Den värmde gott, Ibland behövs så lite!

Igår kväll var jag i huset, cisse var först och tränade så då passade jag på att tvätta av och olja taket i lilla rummet. Sen var det bara att börja måla.. Det var skönt sen när cisse kom och hjälpte mig för annars hade jag nog målat hela natten. Det blir så fint, men väggarna ska målas en gång till. Lite trött har jag varit idag, vi var hemma vid tolv så det blev en macka till kvällsmat, sen en dusch och sängen.

Helga var sjuk idag också så det var lite att ta tag i på jobbet. La ner huvudet på bänken vid fyratiden för en stund och tänkte att jag bara skulle vila ögonen lite. Sen blev jag väckt av att cisse ringde vid fem.. Då sov båda armarna från armbågen och neråt så jag kunde knappt svara! Händerna somnar lätt nu när jag sover och ibland kommer krampen i benen..

Imorgon och på söndag ska cisse på kustflugfiskekurs i ystad så det blir ensamhelg för mig, om han inte sover hemma på lördag iallafall, (fast han kan sova över i stugan om han vill..) Han fick den av mig i 30 års present. Hoppas att han blir nöjd!


Varför?

Känner mig lessen och besviken idag.
Kanske är det hormonerna som spökar..

PISS-dag

Idag har varit en skitdag.

Förmiddagen började med att jag fick säga upp två tjänster på jobbet. Inte kul.
Men det är klart man kan ju inte ha roligt jämt..
Efter det var det ganska segt.
Har haft lite ont i huvudet hela dagen. Och ingen direkt aptit heller. Blev bara en risi-frutti till kvällsmat.
Cisse har varit hemma från jobbet, han hade ont i halsen i morse.
Kan man vassa?
Alltså vård-av-sjuk-sambo., det är ju ganska inne att vabba nu för tiden.

Fast lite nytta har vi gjort ikväll. Var en sväng i huset och spacklade och gipsade. Jag är klar med gipsen runt bjälkarna, nu är det bara lite hål kvar. Och sen ska det slipas lite. 
Har hämtat hem katterna också. Det var nog ganska skönt för mormor och morfar. De har varit där över påsken för vi har varit i jönköping. Får väl se om de vill passa dom fler gånger.. ;)

God Natt


Glad Påsk

Nu har jag slutat för dagen.
Har varit lite stressigt. Vi hade beställt smörgåstårta till personalen till frukosten. Sen var jag och köpte PåskÄgg till alla igår, som en liten rolig grej inför påsken. Efter frukost var jag och lämnade katterna hos mormor & morfar, det gick jättebra och de sköter sig..

Jag fick ta pappas plats på jobbet idag.
Han ringde i morse och sa att han hade haft ont i ryggen sen halv 2 inatt. Och inte kunde kissa, så det var bara för mamma att köra ner honom till Ystad. Njursten.
Nu är det bara lillasyster som inte har råkat ut för det. Än.

Nu ska jag köra inom sjöbo och hämta mina byxor som mamma lagat. Sen hem och packa och så fort Cisse kommit hem och är klar kör vi till Jönköping. Ska bli skönt med minisemester!
Och träffa alla.
Som vi har längtat!
Och imorgon är det FEST.



RSS 2.0