Färdigputsat

Är väldigt trött efter denna helg. Och arbetslusten har liksom aldrig riktigt infunnit sig.. Men idag har vi fått båda gavlarna på övervåningen putsade. Det tar på kroppen att blanda bruk och springa upp och ner för en stege med hinkar fulla av murbruk.

 Man har vant sig att springa på stegar iallafall.



Gavlarna blev jättefina och äntligen "hela".








Ibland har man ingen arbetslust.. men

Nu är jag hemma om och slänger in lite tvätt (mellan all blandning av murbruk..) Hinner med 2 maskiner iallafall, har 2 hos mamma också.
Igår var det mycket segt att jobba i huset, kallt och rått var det och trött var jag. De sista timmarna flöt på lite bättre, så lite fick vi gjort. Det var lite att förbereda på gavlarna innan det går att putsa dem, speciellt runt fönstren. Men det underlättar putsningen idag! Har förtfarande inte riktig arbetslust men det är bara att bita ihop!





Vi murade in järnbalken också. Känns lite tryggare när den inte ligger löst!
Här komer kaminen att vara placerad sen, ungefär mitt i.





Det är kul att mura man ser resultat direkt, allt blir så definitivt. Det tråkiga är bara det som komer när man är klar.. Att tvätta och städa brocka, skottkärra och verktyg. Speciellt denna årstid när det är kallt och allt fryser. Slangen har fryst sönder så det är ungefär 800 hål i den.



Jag hann faktiskt med att isolera och gipsa lite också, sen jag kom in i andra andningen.


Jag åkte med hem till Sjöbo och åt Sjömansbiff. Sen tog jag ett välförtjänt BAD med vit-choklad-ansikts-mask, en inpackning i håret och Olycksfågeln av Läckberg till det!


Fullt upp

Väntar på pappa som ska hämta mig sen ska vi bort till huset. Han ska ta med sig sand, bruk och lite klister till dammsugarrören. Vi ska putsa gavlar idag, iaf EN! Och sätta ihop rör till centraldammsugaren. Kanske gipsa och isolera lite på toalettväggen. Göra hål för lamporna som vi ska bygga in i taket nere. Vi kanske till och med hinner med att börja regla upp för golvet på övervåningen!
Sen ska jag hämta våra båtfönster som har kommit. De ska sitta i dörren och i väggen på toaletten uppe. Hoppas bara att de ser ut som jag har tänkt mig..


Cisse och Stina är på väg upp till Leksand. Jag ringde vid halv 9 då var de i Hjo. Hoppas att det är någorlunda bra körväder. De passar på att träffa alla där uppe innan cisse kör vasaloppet på måndag. Det kommer gå hur bra som helst, bara hälen är medgörlig. Han är nog i sin bästa form någonsin nu. Sen kommer han hem på tisdag någongång.


typiskt Linn-grej

Visste att jag hade satt upp tvätt-tid nu snart så jag var nere i källaren och kollade innan.
Jättebra att jag hade satt upp e.m/kväll den 29:e..
MEN just det., denna månaden har ju bara 28 dagar. Tur att det var ledigt sönda f.m, annars brukar man få tid tidigast om 10 dagar!

Nu kallar räkorna!





Ett väldigt aktivt litet Ylle.

Allt såg bra ut,

Det fanns fem fingrar på varje hand och fem tår på varje fot!



Vilket lyft

Efter en något rörig morgon (cisse kunde först inte hitta sina strumpor, i denna 55 kvm stora lägenhet. Sen skulle han göra gröt. Men då hamnde nästan alla havregryn på golvet.. För att sen upptäcka när gröten var klar att mjölken var slut. Jag låg dubbelvikt på golvet av skratt.)


Till slut kom vi iväg till huset. Jag har varit seg som en kola idag.
Men trots det har vi fått gjort en hel del. Järnbalken är äntligen på plats. Duckan var snäll och hjälpte oss, enligt Cisse får jag inte ta i. Sen har vi satt lite reglar och gips till toaletten. Jag har börjat isolera så smått. Hämtat lamporna till taket i storarummet och hallen. Dragit lite elrör.












Vi var hemma halv 6, åt lite. Sen somnade vi i soffan, vaknade inte till förrän 8.
Behövde nog vila lite.
Sen är vi nog lite förväntansfulla, spända och nervösa inför morgondagen.




söndag förmiddag

Jag har inte varit riktig så duktig på att uppdatera er som min ambition var.
Cisse sover fortfarande, jag gick upp för en timme sen. För att titta ut och konstatera att töandet varade bara igår. Vi hade plus och sol. Men imorse tyvärr -5 igen och blåst..

Igår var vi i huset hela dagen. (Cisse jobbade på fm och sen lämnade han in skidorna i ystad) Pappa och jag hämtade och bar in gips och reglar. Vi fick lite gjort, bla så har toaletten där uppe nu lite väggar. Ska väl göra klart den idag, eller så långt gipsen räcker! Sen ska vi lyfta upp järnbalken som ska hålla bjälkarna över storarummet. Sen får vi väl se vad som mer hinns med. Man brukar nämligen tro att man har en plan när man kommer dit om vad man ska göra men den ändras liksom alltid efter hand..














Jönköping

Igår tillbringade jag en mysig dag/kväll med mina cussar. Cisse körde hem vid halv 12 för han fick tid hemma för hälen (vilket var bra, förutom att vila ordinerades i 2 veckor (?) Får se hur han klarar det , eller Jag..)
Då lämnade han iallafall mig hos deea. Vi kolla lite huskort sen gick vi ner på stan (jag, deea och mackan). Jag köpte en "sån där" kjol också, köpte ett par byxor i söndags. (ni som vet förstår vad jag menar)
Sen gick vi hem till empan, som var lite dålig i magen.
Mös i soffan och kollade på BandOfBrothers. Och så bakade vi Kärleksmums, som blev vääldigt goda :D
Jag orkade äta EN..


Mina fina kusiner Emelie & Andrea.



Saknar min cisse och mina små grå tvillingar.




Ny dator

Jag har äntligen fått min nya jobbdator, en liten behändig laptop.
Sitter i detta nu och försöker lära känna den lite. Perfekt för mig att ha med på möten, eftersom jag skriver en massa på lösa blad, oftast (har visserligen en bok också) Men när jag sen ska ha det som jag har antecknat så hittar jag ju aldrig det eftersom mitt skrivbord ser ut som ett bombnedslag.. ungefär lika rörigt som min arbetsplats. ALLA som varit och besökt mig på jobbet vet vad jag pratar om! Fast på min arbetsplats har jag ändå koll, lite värre på mitt kontor..
Men nu ska jag väl kunna samla allt på ett ställe. Ska på konferens i Jönköping tisdag och onsdag nästa vecka så då kommer den väl till pass.




Lördagkväll

Nu ska vi snart köra till Emil, Mathilda och Linnepinne i Äsperöd.
Ska kolla melodifestivalen och äta smågodis, chips och dippa lite!
Idag har vi varit i huset, cisse jobbade lite i förmiddags för han ska vara ledig nästa helg då vi drar uppåt landet.
Vi har gjort en hel del. Bara lite kvar på stödrumsväggen nu. Vi har satt en idag, pappa har meckat med röret till kaminen och råspont där nere. All isolering imurstocken rann ut.. Sen har vi varit i Borrby och hämtat en 7 meters bjälke vi ska ha till taket nere.
Det är kul att bygga nu för allting man gör syns.. :D



Snöstorm igen, drömmer mig bort..

Denna vinter tar aldrig slut.

Sitter på jobbet och väntar på att Cisse ska komma och plocka upp mig sen var det tänkt att det skulle bli träning. Fast vi kanske får tänka på att komma hem istället. Verkar bli värre och värre utanför, tittar ut och snön bara viner omkring. Har lite kvar här att scanna dock. 
Skulle visst snöa till imorgon klockan 9 på kvällen.
Kanske blir man insnöad imorgon! (önsketänk)
Kan inte vara hemma imorgon, har en stor underkäke som ska brännas porslin på, både metall och helkeram.


Bjuder på lite härliga thaibilder, kan inte mer än drömma sig bort...











Så kallt

Nu har jag åkt buss till jobbet i 2 dagar. Det är tråkigt och man måste passa tider. Vad skulle jag gjort utan min bil??
Iallafall, så kommer man och traskar ner mot jobbet och minst 2 gånger är man nära att slä ihjäl sig.. Jag vill ha vår nu!! Så jag kan gå i mina röda träskor och höra grusen under dom -då är det vår. Inte för attt jag inte gillar snö, jag Älskar snö men inte i Skåne.. för det blir mest is. Jag har frusit nu i 4 veckor. Måste shoppa lite tjocka tröjor eftersom den här vintern verkar hålla i sig ett tag till.. Ska passa på när vi är i Helsingborg nästa måndag.
Ikväll blir det nog ett efterlängtat spinningpass.



Spontan spaupplevelse

Snöstormen började i fredags.
Cisse jobbade i lördagsförmiddag, sen när han kom hem så körde vi till Ystad. Bestämde att vi skulle njuta lite nere på Saltan i denna kyla, med bubbel och bastu..
Sen när vi väl var där tänkte vi att vi kanske borde stanna där över natten. Så vi fick ett ledig rum och hoppade genast i varsin morgonrock och ett par tofflor! Helt otroligt underbart.
På kvällen körde vi in till Bröderna M och åt gott. Sen somnade vi till en film på hotellrummet. 
Vi behövde verkligen ha en ensamhelg, bara vi 2. Och passa på att återhämta oss, det är så mycket med allt HELA tiden!!
Så igår morse blev det en härlig hotellfrukost med allt som hör till och sen på med bikinin igen för att njuta inne i bastun när det stormar utanför fönstret!





bloggrenovering

Jag försöker göra om lite här..
Är lite trött på min gamla blogg, kanske därför det bara kommer ett litet inlägg då och då..
Men behöver ny inspiration och vad är då bättre än en helrenovering?
Jag skulle nästan kunna säga vid det här laget att jag är något utav en expert på det området nu.
Dock inte lika bra på datorer som att bygga hus..
Innan hade jag en vit blogg med svart text, tänkte att nu gör jag bara tvärtom :) (hittade en najs kodmall.. man får fuska när man inte kan!!
Så "taataa" nu är den svart med vit text!
Och en fin stjärna blev det med!
Än så länge..

RSS 2.0