Lilla yllet blev en Miller..

Och idag fyller han en vecka!
Den 24 juli 09.39 kom han, 2 dagar för tidigt. Efter 30 timmar tog det 9 minuter att komma ut. Då hade mamma bestämt sig.. Han vägde 3550g och var 53 cm lång (!) Hmm hur fick han plats där inne?

Världens finaste bebis.

Vi var kvar på BB till måndagkväll sen fick vi åka hem. Bra tyckte släkten som var på besök från den 24/7. De åkte hem idag förresten. Så vi har haft fullt upp hela veckan, har varit mer borta än hemma. Här ligger vi inte på latsidan! Men det har gått bra, han äter och sover och det mesta funkar bra. Bara det att tiden försvinner, allt tar mycket längre tid än vad man tror..
Igår var han i huset, bjöd på fika och kollade när pappa och morfar jobbade. De fixade fönstret på toan uppe och la lite golv också. Det ska ju börjas i tid.. (var det en mamma som sa en gång..)





Produktiv dag

Idag har pappa och cisse börjat med golvet på övervåningen. Det kan nog bli bra när de har pusslat färdigt och jag har fått lasera det mörkt.






Jag har börjat måla ytterdörren (grundat) och så har jag målat järnbalken i köket. Var lite smått matt idag eftersom det har varit fruktansvärt varmt. Det som skulle åska och regna idag.






Mammi kom också, och har hjälpt till med lite röjning inomhus..'


Och en liten efterbild på innergården, som nu syns.

Röj

Igår bestämde vi oss för att röja på innergården. Fast cisse fick göra mest. Det var ganska svettigt. Vid halv 1 åkte jag till Qvesarum för köksplanering.

     
Yllet vecka 39+1
Tistlarna och ogräset hade för en stund övertaget på gården..



  Det behövdes verkligen ett röjtag.

Efterbilder får komma senare idag, för det glömde jag att ta igår. Var nästan chockad när jag kom tillbaka över hur stor innergård vi egentligen HAR!


Lite mera nöjd än innan..

Så.. Nu har jag iallafall lyckats dammsuga, laga mat och diska. Allt medans mannen varit ute på nyupptäckt löparrunda, som visade sig bestå mest av högt gräs och skog i Fyledalen. Men han hittade ut till slut..
Nu springa genom duschen sen mat, film och mys i soffan!

Städa NU Linn..

Nu måste jag verkligen ta tag i städningen här hemma. Lägenheten bara krymper och krymper av alla saker. HJÄLP!
MEN det är så tråkigt att städa..
Speciellt nu när det är så gott väder ute och det sista man vill är att vara inne!

Imorgon blir det tippen och flytt av vissa saker från detta gamla hem in i det nya hemmet!

Och vi ska till mvc också och lyssna på yllet.. Som vi hoppas tittar ut snart!

I väntan på väder..

Nu väntar jag på ovädret, hoppas det kommer ett rejält med blixtar, åska och massa regn! Det skulle visst komma in från Tyskland.. 
Pappa och jag har varit i huset en stund idag. Cisse och pappa lovade grannen svenne att vi skulle byta fönstret innan deras gårdfest ikväll.. Bara det att Cisse och Duckan är i ystad och spelar YA-cupen idag så jag fick snällt hjälpa till. Det är härligt att stå med en medicinboll på magen, på en stege iklädd stödstrumpor och balansera i foppatofflor, mot söder i solen när det är tryckande åskvärme, ca 27 grader :) Men bra blev det iallafall!
Har löst vad vi ska ha för bänk över tvättmaskin och torktumlare också. Sen fixade vi lite mer el. Tills jag var så trött att jag knappt kunde stå upp längre.. Så nu har jag fått i mig lite mat och nu blir det nog lite vila.

Dagens Lunch


Ledighet är najs

Väntar på att Cisse ska komma hem från träningen så vi kan åka ut till Emil, Tillan och Pinnen i Gyllebo. Ett kvällsdopp och korvgrillning. Grabbarna tar ska väl ta en efterlängtad semesteröl. Inte så dumt att inviga semester på!

Semester

Nu börjar min långa semester. Snart går jag utanför dörren på detta jobb och kan bara släppa ALLT. Känns inte helt fel faktiskt. Nu ska jag hem och fixa det sista med tvätten sen blir det nog ett dopp i havet.

Sjöbo Marknad

Nu ska vi körat till sjöbo på marknad. Vi får väl se hur länge man orkar strutta omkring där med desas fötter. Men det är vissa inköp som man måste göra varje år. Till exempel marknadsnougat, strumpor, bigaråer och i år blir det även ett par foppatofflor, eftersom det är det enda skorna fötterna passar i för tillfället. En och annan matbit slinker väl också ner. Kanske en belgisk våffla..

Jag ÄLSKAR stranden!

Idag jobbade jag mellan 8 och 11. Sen körde jag raka vägen ner till stranden och körde inte hem förrän 5! Stackars Cisse som jobbar, fast bara 2 dagar till sen har han också semester. Jag har också 2 dagar kvar att jobba men det blir nog inga hela dagar!
Det har varit en underbar stranddag, 22 grader i vattnet och strålande sol. Gissa om man blivit brun och fin?

Igår var vi nere i Ystad och shoppade lite. Affärerna hade öppet till 10 så det var rätt najs att gå där och strutta. Vi köpte linnen och ett par shorts till Cisse. Jag köpte bara en strandhandduk, en stor en 180x200. Nu är det ändå inte lönt att köpa några kläder!

Nu borde jag städa lite här hemma, iallafall toaletten, innan Cisse kommer hem, han och duckan är och spelar golf. Han måste träna lite innan YA-cupen på lördag för svingen har han visst tappat bort lite. Började packa ner lite grjejer i flyttlådor igår. Man kanske inte känner för att packa så mycket sen när bebis har kommit..
Sen kommer Emil och lämnar av våra duschväggar i huset vid klockan 9!

Ikväll blir det mys och film.

instängda

Igår kväll körde vi till Falsterbo för att träffa jönköpingsgänget. Sanna, johan och Zeed ligger på campingen så vi ställde oss vid deras husvagn, ovetandes om vad det skulle innebära..
Vi satt där en stund sen gick vi bort till Danne och mia och träffa de andra. Mycket trevligt och en varm skön kväll, förutom alla mygg. Sen skulle vi köra hem vid tolvtiden. Gick tillbaka till campingområdet och upptäckte att de hade stängt grindarna, plus att de hade satt upp kravallstaket i och med nattklubben i stora tältet.. Så det verkade omöjligt att komma ut. Och gubben som äger campingen tänkte INTE släppa ut oss. -Stängt mellan 23:00-06:00. Så var det med det. Så det var bara att gå ner till poliserna och be om hjälp. Med tanke på att mitt tillstånd vill man inte vara fast på en camping till kl 6 på morgonen utan någonstans att sova.. Så vi fick skylla på magen och till slut blev vi utsläppta. Så vi var väl hemma vid klockan halv två i natt. Men det kvittar så länge man kommer hem! Lite typiskt oss att det händer en sån grej dock.

Idag har vi tagit semester från huset med tanke på att det redan är ca 30 grader ute. Så vi kör till Falsterbo idag också, för lite bad, vänner, kanske lite shopping och Grand Prix. Najs

Brunch

Väntar på att äggen ska koka klart. Sen blir det ägg på grovt bröd, ananas-apelsin juice och en blodgrape på det. Gott. Det var längesen jag sov så här länge. Gick nog inte upp förrän 20 över 9. Men jag behövde nog sova. Vi var i huset till klockan halv tolv igår kväll. Pappa putsade en vägg i köket så nu har vi bara en stor vägg kvar att putsa i köket. Och sen är det lite kvar på den utbyggda murstocken som går upp till övervåningen. Jag målade bjälkar, blev inte riktigt klar. Ska fortsätta med det idag. Och cisse och mamma målade väggen in mot badrummet och väggen mot innergården. Det bli mycket fint.
Cisse jobbar till tolv idag men han kommer sen, jag ska väl snart bort. Pappa och jag har lite el att ta tag i. Det sista nu på övervåningen så att vi kan isolera och lägga golvet där uppe.
Det blir nog varmt att jobba idag. Nu är det 28 grader ute och ungefär lika varmt inne.. Vi hoppas på lite åskskurar idag :)

Konstig känsla

Börjar kännas lite konstigt.
Har bara 6 arbetsdagar kvar på jobbet, om det inte händer något oförutsett förstås, innan en lång lång ledighet, iaf till okt 2011. Sjuk eller hemma har jag inte varit de sista åren heller. Så nu känns det konstigt att sommarstäda och dessutom packa ihop alla saker eftersom labbet flyttas in till malmö under semestern.
Så när man kommer tillbaka.. OM man kommer tillbaka så är det till en helt ny arbetsplats. 
Känns som när man städade bänken inför sommarlovet i skolan.

Ännu en skön dag på stranden..

Passade på att softa lite på stranden igår också. Skönt för idag är det mulet och då är det inte så jobbigt att åka till jobbet, förutom att man börjar bli lite trött på morgonen och tung. I natt är första natten jag vaknade av yllets aktiviteter..

  

Passade på att ta lite kort igår, vi är väldigt dåliga på det. Här är Yllet vecka 36+6. Alltså ca 3 veckor kvar.
Bakifrån, syns inte så mycket..


Framifrån, syns inte så mycket där heller..


MEN från sidan syns det väldigt mycket ;)


Förebild


Trötta killar


Strand-dag

Cisse har redan kört. Han och Egon ska spela golftävling i Degeberga idag. Det blir nog varmt och gott att gå där hela dagen..
Jag tänkte att jag skulle vara tidig på stranden. Får passa på nu medan man kan och orkar. 
Sov lite dåligt inatt. Det var någon som tryckte i vänstersidan, troligtvis ett par små fötter..
Och även om vi har ställt in en fläkt är det så varmt att sova.. En bra sak är att mina fötter och vrister var nästan normala. Man kan liksom se mina vrister. I veckan var det bara rakt mellan smalben och fot. 
Trots att jag stod på en stege nästan hela dagen igår och målade. De svullnar mer när jag har jobbat en hel dag.
Så renovera is da shit!

Årets första dopp

Vi var i huset vid kvart i 9 i morse. Pappa var redan där och höll på med sovrumsgolvet. Jag målade lite bjälkar och cisse förberedde lite för att putsa. Vid halv tolv tog vi en liten paus och körde ner till havet i Ystad. Jag ÄLSKAR stranden! Det är så skönt med sol och hav. Så nu är årets första dopp taget. Det var 17 grader i vattnet. Nästan chock-kallt.. men jag tänkte att ska man snart genomgå en förlossning så får man väl bita ihop och doppa sig. Det är ju skönt efteråt iallafall.
Vi åkte hem för att se fotbollen men jag passade på att vila lite i soffan, cisse slumrade nog också en stund. Sen åkte vi bort till huset. Pappa kom också och la lite mera plattor. Cisse putsade en vägg och gjorde det sista vid gaveln. Jag har målat klart hälften av bjälkarna. Det blir väldigt bra. Bilder kommer senare. Ikväll orkar jag inte lägga upp några.
Festade till det lite med varsin grillad köttbit och lite cider i huset innan vi körde hem och höll kväll vid halv elva.

Hett

Det är redan 22.6 grader ute och strålande sol. Idag blir det varmt. Vi ska bort till huset. Jag tänkte fortsätta att måla bjälkar för när det är klara är hela taket färdigmålat.
Jag började lite med bjälkarna igår och det blir jättefint. Pappa lägger plattor i sovrummet. Sen kom cisse, han och duckan var och tränade lite. Cisse ska spela golftävling på söndag. Han hjälpte duckan med nåt skåp också så vi hamnade där igår kväll. Och snälla sandra bjöd på middag, grillat. Goda grannar.

RSS 2.0