Barnvagn

Det blev en ny svart Emmaljunga. Inget speciell, det viktiga är att det är stora luftdäck så man kan köra i skogen, på stranden och i snö. OCH den får plats i min bil. Så nu behöver vi inte stressa att hitta en större bil. Vi fick köpa till en hårdlift också. För det blir en hel del spring i trappor i början innan vi kommit in i huset.
Det blev en skötbädd också, mörkblå med vita stjärnor, såklart.
 
   

På väg hem

Efter 25 min på shell kom vi äntligen iväg.. Så klart är det en sommarjobbare i kassan som slår in tokigt, så efter 3 återköp är vi nu på väg. Så nu har vi tre timmar framför oss i bilen så jag passar på att uppdatera här lite. Ska hinna säga hejdå till isa och ge henne en present innan hon åker tillbaka. Hon ska upp vid tre i natt och sen sitta på flyget från kastrup sju..
Hoppas det finns lite tårta kvar  :)


Knottköping

Jag är uppäten på armar och ben.
Det är så mycket knott och mygg att man inte kan vara ute på kvällen. 

Ajajajaj..

Stöd tack.

Det hade varit trevligt med lite uppmuntran..
Istället får man gå och slita i huset själv. Man är ju bara höggravid så det är ju inte så farligt. Men eftersom man mår bra hela tiden är det kanske svårt att förstå att det är jobbigt? Förutom händerna då som är lite kassa, imorse kunde jag knappt böja fingrarna.. Men det ska gå över sen iallafall annars får jag väl operera.
Får se om det blir något jönköping för mig över midsommar, känns som om varje dag i huset är viktig. Och så fyller isa år på lördagen också. Sen åker hon tillbaks till Edinburg den 28. Har knappt hunnit träffa henne denna tiden hon varit hemma.

Jasså..

Blir intressant att se om detta stämmer..



Jösses en hel vecka sen..

Sist jag skrev ett inlägg.
Men det har varit mycket sista veckan.
I måndags hade vi möte på jobbet om att cheferna har tagit beslut om att flytta in Sjöbolabbet till Malmö. Å ena sidan känns det skönt för då kan man vara hemma nu och vara mammaledig med gott samvete utan att känna att arbetskamraterna jobbar ihjäl sig. Samtidigt känns det kanske mindre roligt att senare börja pendla till Malmö.. Det innebär isåfall att jag ska köra 14 mil om dagen för att jobba. Men det är ett senare beslut. Först ska jag ha semester från den 19 juli till den siste september. Sen ska jag vara hemma i ett år, har jag tänkt iallafall.

Ikväll har mammi hjälpt mig lite i huset. Vi har börjat måla taket i vardagsrummet. Det blir precis som jag har tänkt mig! Så imorgon ska jag fortsätta med det. Sen ska jag nog rengöra bjälkarna i köket och olja dem. Städa övervåningen, gipsa lite runt bjälkarna där nere. Cisse ska sätta upp badrumsskåp på lilltoan, bättra på murstocken. Sen har vi lite el kvar också!

På torsdag åker vi till Jönköping.
Vi tänkte fira midsommar där, för sen dröjer det kanske ett tag innan vi kör upp igen.




Underbar sambo

Min fina sambo är forfarande kvar i huset och kämpar. Han putsar väggen in till lilla rummet. Allt för att försöka få huset så klart som möjligt innan lilla Yllet har tänkt att titta ut. Jag var hemma lite efter 11 så nu har jag fixat middagen för han är säkert så hungrig när han kommer hem. Jag ska strax entra duschen innan jag äter, annars vet jag hur det blir. Jag slocknar i soffan och då måste jag duscha imorgon. Måste vara på jobbet lite tidigare.

Har varit hos Annika och blivit klippt och slingad idag. Tyckte först att det blev för kort, fast det var tvunget att klippa.. Men är rätt nöjd faktiskt, vet ju inte när jag tar mig dit nästa gång, så skönt med en sommarklippning. Kan ju dröja ett tag nu framöver. Färgen är helbra! Nu ska man bara få lite färg i ansiktet också..

Vi firade Cisse igår ,mammi, pappi och Isa har inte gjort det innan trots att det är ca 2 månader sen han fyllde år. Så vi var på Gästis och åt. Han fick äntligen sin efterlängtade biljett till Björn Skifs. Så Cisse, jag och Stina ska åka till malmö i oktober och kolla Björne! Mycket roligt.



Tack Love, du är bäst. Och tack för de fina rosorna jag fick i måndags! Älskar dig.


2:a UL

Idag har vi varit på 2:a och sista ultraljudet. Jag förväntade mig nog att man skulle se mer. Eller man såg ju mycket men Yllet har ju inte så stor plats nu. Ett par söta fötter såg vi. Och en bild på ansiktet fick vi med oss hem. Barnmorskan sa att Yllet väger nu ca 2088g så det blir väl en födelsevikt runt 3500. 5% mindre än normalt nu men allt såg iallafall bra ut! 
På måndag ska vi till våran barnmorska igen och mäta och lyssna.

Föräldragrupp (!)

Idag har Cisse och jag varit iväg på första besöket i föräldragruppen. Det är tre tisdagar i rad mellan kl 13-15. Alltså två gånger kvar.. Pheew. 
Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Men det var en trevlig och rolig barnmorska. Det var tre andra blivande mammor där. En av dem hade sin kille med, fast han var tvungen att gå efter halva tiden. 
Vi pratade iallafall om förlossningen idag och såg en liten film om det. Någon hade redan slutat jobba och en skulle inte ha förrän i slutet av september, den tredje sa inte så värst mycket..
Jag står visst först på tur av oss fyra.


Imorgon ska vi på andra och sista ultraljudet. Spännande..



Sommar och sol, hus och grillning

Det är redan 16,7 grader varmt ute. Underbart!
Lite gröt till frukost sen ska vi bort till huset. Emil kommer förbi med tätskickt till lilltoan om en stund. Bra att den blir klar idag så vi kan lägga plattor där också. Sen är det bara lite inredning som fattas. 
Hoppas att mammi kan komma idag så kan vi plocka och städa, så kan pappi och cisse putsa väggar. Det börjar likna ett hus nu.

Ikväll ska vi till Äsperöd. Vi var där en sväng igår, emil har byggt ett stort trädäck. Blir kanon senare till grillat och fint väder! Det är Sommarnatta på Tingvalla ikväll.. Vi börjar med att grilla sen får vi se om vi följer med ut. Jag har iallafall köpt nollkommanollor som jag ska festa på!



Efter påtryckningar..

Från min söta cusse kommer här lite nya bilder från huset. (Vilket innebär att hon måste bli bättre på att kommenter inläggen..)


Övervåningen är färdigmålad. Nu ska det isoleras och läggas golv.



En vägg putsad i köket.



Cisse har tagit bort de gamla innertaksbrädorna så nu är det öppet upp i nock över köket.





Lilltoan snart klar. Det ska tätskiktas och läggas golv. Toalett och handfat är inköpt.



Vi återanvänder gamla innertaksbrädor som ska bli ett lock till det murade bordet på övervåningen. Det är lite att slipa, sen ska de sågas till, sättas ihop och oljas.
 


RSS 2.0